Американският доставчик на образователни услуги Kaplan придобива израелския тестови център Kidum Group

Американският доставчик на образователни услуги Kaplan придобива израелския тестови център Kidum Group

Американският водещ доставчик на образователни услуги Kaplan Inc. придоби водещия израелски център за подготвителни курсове и провеждане на изпити, Kidum Group Ltd. Финансовите параметри на сделката не бяха оповестени. Консултант по сделката беше партньорът на СОРТИС в мрежата на Globalscope M&A Advisors, Portofino Investments – финансова консултантска компания със седалище в Израел, фокусирана върху сливания, придобивания, преструктурирания и набиране на дялов или частен капитал чрез публичния и частния пазар.

Kidum Group организира гимназиални и университетски изпити, програми за обучение по английски език и курсове за предизпитна подготовка. Компанията е сред първите в Израел предоставящи услуги за тестова подготовка, като вече оперира 48 центъра в цялата страна. Kidum Group работи чрез четири дъщерни дружества: Kidum Test Prep, Lachman Test Prep, Publishing House и Wall Street Institute School of English, обслужващи четирите ключови пазара в страната: Ерусалим, Тел Авив, Беершеба и Хайфа. Коментирайки сделката, Шай Решеф председател на групата Kidum, заяви „Рядко се среща компания, която да работи на същия пазар и да е толкова сходна в подхода си към служители и студенти. Kaplan ще даде възможност на Kidum да поддържа и развива уникалните си активи.“

Kaplan е американски доставчик на образователни и тестови подготвителни услуги за физически лица, училища и компании, опериращ в над 30 страни и поддържащ партньорства с над 1 000 образователни институции. Компанията е част от Graham Holdings, бившата The Washington Post Company – диверсифицирана компания за образование и медии, чиито основни дейности включват образователни услуги, телевизионно излъчване и онлайн и печатни местни новини. Kaplan предлага подготовка за тестове и приемни изпити, следучилищни курсове за деца, следдипломни сертификати и образователни програми. Kaplan предлага също подготвителни материали и курсове за професионални изпити в областта на застраховането, финансите и счетоводството, архитектурата, недвижимите имоти и информационните технологии. С придобиването на Kidum, Kaplan продължава да разширява обхвата на услугите си в световен мащаб. Компанията наскоро придоби бизнеси в Европа и Азия, в това число и водещия английски подготвителен център за изпити в областта на счетоводството и финансите – The Financial Training Company.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *