Белла България придобива унгарската Marathon Foods Ltd за € 6.1 млн. евро

Белла България придобива унгарската Marathon Foods Ltd за € 6.1 млн. евро

Белла България, компания, оперираща в хранително-вкусовата промишленост, придобива международния производител и дистрибутор на хранителни продукти Marathon Foods Ltd в сделка за 6.1 млн. евро. В резултат на транзакцията, Bella планира да засили позициите си на западноевропейските пазари и разшири партньорската си мрежа, включвайки в портфолиото си известни търговски вериги.

Белла България е най-големият производител на храни в България и е един от лидерите в хранително-вкусовия сектор в Югоизточна Европа. Портфолиото на компанията се състои от над 200 висококачествени и здравословни продукта, включително колбаси, тестени и сладкарски изделия, маргарин, картофено пюре и др. Bella управлява девет фабрики с обща продукция от 350 тона храна на ден, три от които са месопреработвателни предприятия. Приходите на Белла за 2017 г. възлизат на 210 млн. лв. (10.05% ръст спрямо 2016 г.), а печалбата на 16.5 млн. лв. (спад от 9.76%).

Базираната в Унгария, Marathon Foods Ltd е производител и търговец на едро на разнообразна гама висококачествени, бързо замразени храни. Производството на компанията включва парти хапки, закуски, пролетни ролца с различни пълнежи, щрудели и други десерти, както и месни и рибни продукти. Marathon Foods е доставчик на храни за международни търговски вериги и ресторанти за бързо хранене като McDonald’s, Burger King, Aldi, Family Frost, O’Cool, Tesco и Metro. Компанията изнася продуктите си в 14 европейски страни и отчита продажби на стойност близо 2.5 млн. евро.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *