Блокчейн компанията Aeternity и SoftUni обединяват сили за стартирането на блокчейн инкубатор

Блокчейн компанията Aeternity и SoftUni обединяват сили за стартирането на блокчейн инкубатор

СофтУни и Етърнити (Аеternity), българска компания за блокчейн 3.0 технологии, обявиха стартирането на Starfleet – инкубатор за блокчейн проекти в подкрепа на глобалното блокчейн общество. Инициативата има за цел да създаде мрежа от инвеститори, крипто ентусиасти и иноватори обхващаща няколко европейски държави. Янислав Малахов, основател на Етърнити, е убеден, че проектът ще ускори усвояването на блокчейн технологиите.

Етърнити е основана през 2016 г. и проведе успешно първично предлагане (ICO) на своя тоукън Aeon (АЕ) през 2017 г. Платформата е предназначена да увеличи приложимостта и обхвата на децентрализираните мобилни приложения и „умните“ договори. СофтУни, другият партньор в проекта, е лицензирана институция за професионално образование в сферата на софтуерните технологии, базирана в София, България. Отделна компания – Аеternity Ventures – ще отговаря за бизнес аспекта на начинанието, вкл. създаването на стратегически бизнес партньорства и финансиране на блокчейн стартъпи. СофтУни, от своя страна, ще осигури стипендии, иновативни учебни програми и семинари, водени от крипто експерти.

Първата серия от програми Starfleet е планирана да започне през юни 2018 година. От участниците се очаква да преминат интензивно едномесечно обучение, след което ще имат възможността да представят финалните си проекти пред потенциални инвеститори. По план, други програми от поредицата ще се проведат в Германия, Хърватия и Лихтенщайн.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *