Блокчейн мрежата Conflux договори 35 млн. щ. д. финансиране от Sequoia Capital, Huobi и други

Блокчейн мрежата Conflux договори 35 млн. щ. д. финансиране от Sequoia Capital, Huobi и други

Новосъздадената блокчейн мрежа Conflux е договорила 35 млн. щ. д. финансиране от знакови инвеститори, сред които Sequoia Capital и авторитетните технологични компании и фондове за рисков капитал IMO Ventures, FreesFund, Rong 360, Shunwei Capital, F2Pool и крипто борсата Huobi. Финансирането бе отпуснато на фондацията с нестопанска цел Conflux, която ще използва приходите, за да подпомогне развитието на мрежата и да разшири екипа си от 10 човека за развойна дейност.

Мрежата Conflux е разработена от група университетски преподаватели и изследователи от Университета в Торонто и китайския университет Цинхуа, включително д-р Андрю Чи-Чих Яо, носител на наградата Тюринг, годишно отличие от 1 млн. щ. д. за високи постижения в областта на компютърните науки. Conflux е разработена, за да се справи с най-голямата пречка за блокчейн мрежата – мащабируемостта. Компанията обяви, че новата тестова мрежа ще може да обработва „най-малко 6 500 транзакции в секунда, като същевременно поддържа поне 20 000 компютри, обработващи трансакции (node)“.

Съоснователят Фен Лонг пояснява: „Променихме структурата на блокчейна, така че вече не е верига записваща всеки блок въз основа на това, което предният блок казва.“ Това се постига с помощта на топологично подредена система, в която различни видове транзакции протичат едновременно по различни вериги в мрежата. Conflux комбинира тази система с алгоритъм тип „доказателство за работа“ (proof-of-work consensus algorithm) и също позволява на мрежовите потребители да поддържат умни договори и децентрализирани приложения (DApps). Според Лонг, Conflux ще пусне своята тестова мрежа до края на февруари 2019 г., а основната си мрежа през третото тримесечие на 2019 г.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *