Българската Flipps, която стои зад платформата за стрийминг на бойни спортове FITE, придоби американския стартъп Avid AI

Българската Flipps, която стои зад платформата за стрийминг на бойни спортове FITE, придоби американския стартъп Avid AI

Българската компания Flipps, която разработва платформата за стрийминг на бойни спортове FITE, придоби американския стартъп Avid AI, специализиран в изработването на решения, базирани на технологията за машинно обучение, които спомагат за персонализиране на дигитални платформи, съобщи Capital.bg, водещата българска бизнес медия. С придобиването компанията цели да разшири възможностите на FITE, предлагайки на потребителите съдържание според техните интереси и предпочитания.

Сделката ще бъде платена в акции и кеш, като от компанията не коментират точния размер на сумата. Като част от придобиването основателят и Главен изпълнителен директор на Avid AI Тимъти Лий, бивш партньор във фонда Sequoia Capital, ще се присъедини към борда на директорите на FITE.

Flipps, която има офиси в САЩ и в България, започва като платформа за дистрибуция на видеосъдържание в интернет към свързаните към мрежата телевизори, като в течение на времето се фокусира върху бойните спортове. Така създава платформата FITE, която излъчва в реално време ринг събития с възможност да бъдат гледани и на свързани телевизори. Към момента платформата има близо 1 млн. регистрирани потребители, от които над 90% от САЩ, Великобритания, Канада и Австралия. Годишно FITE предава над хиляда събития на живо и е одобрена от HBO и UFC за pay-per-view услуга.

Сред първите инвеститори в компанията е българският фонд LAUNCHub, последван от Тим Дрейпър от Силициевата долина, който е инвеститор в компании като Hotmail, Skype, Tesla, SpaceX и др., както и от паневропейския фонд Earlybird. Според глобалната база данни на Crunchbase, Flipps има до момента набрани 8.2 млн. щ. д. финансиране.

Според съоснователя и Изпълнителен директор на Flipps Костадин Йорданов (бивш Изпълнителен директор на Бианор, българският софтуерен разработчик), в краткосрочен план компанията цели да се фокусира върху бойните спортове и да разшири потребителската си база и съдържанието си. А в средносрочен план – да разшири покритието си чрез включване на други видове събития на живо, включително музикални концерти и моторни спортове, и да позиционира FITE като „водещата платформа за стрийминг на премиум събития на живо“.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *