Българският онлайн търговец Ozone.bg придоби най-голямата местна верига магазини за игри Pulsar

Българският онлайн търговец Ozone.bg придоби най-голямата местна верига магазини за игри Pulsar

Базираният в България онлайн търговец Ozone.bg придоби водещата местна верига магазини за игри и аксесоари Pulsar. Финансовите параметри и допълнителни детайли по сделката не бяха оповестени. С придобиването на Pulsar Ozone.bg планира да навлезе в офлайн търговията и да завладее по-голям дял от пазара за игри.

Pulsar е водещият търговец на видео игри и аксесоари в България. Компанията е основана през 1990 г., като магазините й са разположени главно в търговските центрове в различни части на страната. Продуктовото портфолио на Pulsar включва широка гама от компютърни и видео игри, нова генерация конзоли на PlayStation, Xbox, Nintendo и необходимите аксесоари към тях. Преди придобиването от Ozone.bg Pulsar беше разглеждан също и от чешката верига магазини за видео игри JRC. Приходите на Pulsar за 2018 г. са близо 5 млн. евро.

Ozone.bg, търговското име на Ozone Entertainment, е един от най-големите български, онлайн търговци на продукти за забавление. Компанията е основана от г-н Иво Джоков през 2008 г., като стартира с продажби на игри и аксесоари към тях. Днес портфолиото на Ozone.bg включва широка гама от игри, книги, филми, музика, телевизори, компютри, играчки и други. През 2018 г. приходите на компанията са достигнали близо 8 млн. евро, нараствайки повече от 15 пъти за последните 6 години. С придобиването на Pulsar, Ozone.bg планува до края на 2020 г. да достигне приходи от близо 25 млн. евро и да разшири бизнеса си чрез добавяне на нови продуктови категории в бъдеще.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *