Българският софтуерен разработчик ScaleFocus придоби Гугъл-сертифицираните Upnetix

Българският софтуерен разработчик ScaleFocus придоби Гугъл-сертифицираните Upnetix

Една от водещите български компании за разработка на професионални софтуерни решения по поръчка, ScaleFocus, придоби конкурент и една от 50-те Гугъл-сертифицирани софтуерни агенции в световен мащаб – Upnetix. При затваряне на сделката, персоналът на ScaleFocus ще се увеличи с 120 служители, достигайки 600. Компанията има амбиции да бъде сред водещите европейски компании за дигитални услуги, предоставяйки цялостни консултантски решения, подкрепени с техническа експертиза.

Upnetix е водещ разработчик на софтуерни решения по поръчка, базиран в София, България. Upnetix бе включена в списъка на 100-те най-бързо развиващи се аутсорсинг компании за 2017 г. и 2018 г. според класацията на ICT media. Според финансовите отчети, за 2017 г. Upnetix е реализирала продажби в размер на 2,45 млн. евро и печалба от оперативна дейност преди данъци и лихви от 100 хил. евро. Изпълнителният директор, Радослав Гайдарски, коментира сделката:

През изминалите години Upnetix и ScaleFocus си сътрудничеха за доставяне на най-високо качество на своите клиенти. Имайки предвид почти идентичните основни ценности и мисия, привличането на Upnetix под чадъра на ScaleFocus беше логична следваща стъпка и за двете компании. Благодарение на синергиите от сделката, Upnetix ще може да расте и разшири обхвата си от клиенти по-бързо от най-оптимистичните очаквания, запазвайки фокус върху основните си компетенции. Казано с прости думи – развълнувани сме, че сме тук и сега!

Основана през 2012 г. в София, ScaleFocus има офиси в Лондон, Мюнхен, Цюрих, Вашингтон, Пловдив и Бургас. Компанията предлага широка гама от софтуерни услуги на клиентите си от Северна Америка и Западна Европа, което резултира в приходи надвишаващи 13 млн. евро при оперативна печалба преди данъци и лихви от 1,1 млн. евро за 2017 г.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *