Водещият тестов софтуер PikeTec получи финансиране от немския фонд Equity Partners V

Водещият тестов софтуер PikeTec получи финансиране от немския фонд Equity Partners V

Управляваният от ECM Equity Capital Management GmbH немски фонд Equity Partners V придоби дял във водещия доставчик на софтуер за тестване PikeTec. Финансовите параметри и допълнителни условия по сделката не бяха оповестени. Финансов консултант на PikeTec в сделката беше партньорът на СОРТИС в мрежата на Globalscope M&A advisors – Carlsquare, компания специализирана в областта на корпоративните финанси, сливанията и придобиванията.

Основана през 2007 г. PikeTec е доставчик на специализиран софтуер за тестване. Компанията проектира и разработва софтуерни програми за тестване и подпомагане за развитието на така наречените вградени системи – специално разработени софтуерни програми, използвани за управление на електронни устройства. Най-новият софтуер на PikeTec TPT (Time Partition Testing) е изключително адаптивен продукт съвместим с разнообразни среди и системи за развитие, използван във всички фази на разработка на софтуера. TPT е единствен по рода си на световния софтуерен пазар. Софтуерът се използва за тестване на системи, като интелигентно шофиране, безопасност, управление на енергията и комфорта в превозните средства. Използването на такъв тестов софтуер е изключително важно в автомобилно инженерната индустрия, поради нарастващата автоматизация и дигитализация на превозните средства. Чрез инвестицията PikeTec планира да продължи развитието на своя продукт и да разшири областите си на приложение в съседни индустрии като авиация, медицински технологии и машиностроене.

ECM е фонд за дялови инвестиции, който инвестира в малки и средни предприятия вече повече от 20 години и управлява активи от над 1 млрд. евро. Фондът се интересува от индустрии подобни на PikeTec и е с богат опит в прилагането на стратегии за растеж и интернационализация. ECM има инвестиции в индустриалната автоматизация, медицинските технологии и автомобилния сектор, както и в софтуерната индустрия. Коментирайки придобиването, Флориан Келер, партньор и управляващ директор на ECM, заяви „PikeTec има впечатляваща технология, чиито приложения далеч не са изчерпани и за които виждаме изключително интересен потенциал за растеж в световен мащаб. Като партньор на малки и средни предприятия в техния растеж, за нас е удоволствие да подкрепим PikeTec в тяхното пътуване с нашите знания и нашата мрежа от контакти в индустрията .“

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *