Германската платформа за работни оферти StepStone придобива мажоритарен дял в анализатора на възнаграждения PersonalMarkt

Германската платформа за работни оферти StepStone придобива мажоритарен дял в анализатора на възнаграждения PersonalMarkt

Германската онлайн платформа за търсене на работа StepStone придоби мажоритарен дял в най-големия местен анализатор на работни възнаграждения PersonalMarkt, за да позиционира себе си като експерт в предоставянето на информация, свързана с човешките ресурси и кариерното развитие. Допълнителни подробности по споразумението и финансовите параметри на сделката не бяха оповестени. Консултанти на PersonalMarkt в сделката бяха партньорите на СОРТИС от мрежата на Globalscope M&A Advisors – CatCap, консултантска компания за корпоративни финанси, която предоставя финансови и инвестиционни консултации на малки и средни предприятия.

PersonalMarkt предлага решения и услуги за анализ на възнаграждения както на работодатели, така и на служители. Компанията има над 1 000 клиента и управлява два уебсайта, Gehalt.de и Gehaltsvergleich.com, както и платформата Compensation Partner. На сайтовете си PersonalMarkt предоставя подробна информация на служители за заплати и свободни работни позиции, докато Compensation Partner се използва от работодатели във всички сектори за сравнение на структурите им на възнаграждения с настоящите пазарни стандарти. Коментирайки сделката, д-р Филип Биербах, основател и управляващ партньор на PersonalMarkt, сподели „Като част от StepStone, ние предприемаме следващата стъпка и продължаваме да работим усилено, за да развиваме бизнеса си през следващите години“.

StepStone е водеща онлайн платформа за набиране на персонал, която среща най-добрите кандидати с най-подходящите позиции и компании за тях. Компанията има над 3 000 служители в 24 страни. Заедно със собствената си платформа, StepStone управлява и сайтове за търсене на работа в други държави. Платформата се използва от повече от 60 000 компании по цял свят за успешно набиране на квалифицирани специалисти и ръководен персонал. Клиентите на StepStone варират от малки местни играчи до големи международни корпорации във всички сектори на индустрията. „Заедно с PersonalMarkt StepStone ще се позиционира по-добре като експерт и доставчик на информация, свързана с човешките ресурси и кариерното развитие“ сподели Д-р Себастиан Детмърс, управляващ директор на StepStone.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *