Глобалният доставчик на технологии за здравеопазването Clanwilliam Group придоби Dictate IT

Глобалният доставчик на технологии за здравеопазването Clanwilliam Group придоби Dictate IT

Ирландската Clanwilliam Group, компания предоставяща технологични решения за сектора на здравеопазването, придоби базираната също в Ирландия Dictate IT, която предлага дигитални решения за запис, транскрибиране и разпознаване на глас на 27 доставчици на здравни услуги във Великобритания и Ирландия. Консултант на продавача бяха партньорите на SORTIS от мрежата на Globalscope M&A Advisors във Великобритания Silverpeak, които са фокусирани върху финансовото консултиране на иновативни технологични компании. Според прессъобщението, финансовите условия по сделката няма да бъдат обявявани.

Продуктите на Dictate IT целят да облекчат управлението на големите обеми административна и медицинска информация в сектора на здравеопазването. Компанията предлага усъвършенствани технологии за разпознаване и запис на глас и транскрибиране на медицинска информация. Присъединявайки се към бързо развиващия се инвеститор в здравеопазването Clanwilliam, Dictate IT ще получи възможността  да разшири обхвата си, да осъществи по-нататъшни инвестиции в продуктите си и да реализира всички предимства от партньорството с другите компании в Групата за укрепване на пазарната си позиция.

Clanwilliam е водеща глобална група за здравни технологии, която предоставя технологични продукти и услуги, използвани в болничната помощ, домовете за възрастни, фармацевтичната промишленост, общата медицинска практика и консултации и др. Компанията се състои от 17 бизнес звена с 1 200 служители, работещи в Обединеното Кралство, Ирландия, Нова Зеландия, Австралия и Индия.

Финансовият консултант на Dictate IT, Silverpeak е реализирал повече от 300 сделки в секторите интернет и дигитални медии, софтуер за бизнеса и SaaS, бизнес услуги, финансови и здравни технологии. Коментирайки сделката, г-н Пади Макгуайър, Управляващ партньор в Silverpeak, сподели: „Това е още една успешна продажба на компания за здравни технологии на стратегически купувач в конкурентен процес с участието както на стратегически, така и на финансови инвеститори. Придобиването дава възможност на Dictate IT да ускори траекторията на своя растеж възползвайки се от предприемаческата култура на Clanwilliam Group. Едновременната продажба на индийската асоциирана компания добави сложност към тази транзакция, която засегна няколко юрисдикции.”

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *