Евроинс придобива украинския бизнес с туристически застраховки на германската ERGO

Евроинс придобива украинския бизнес с туристически застраховки на германската ERGO

Една от водещите застрахователни групи в Югоизточна Европа, Евроинс Иншурънс Груп (ЕИГ), част от Еврохолд България, съобщи, че придобива специализираната в застраховки при пътуване украинска компания ERV, собственост на германската ERGO. Цена не се съобщава, а сделката подлежи на одобрение от регулаторните власти. Страните са подписали споразумение, което предвижда бъдещо сътрудничество, в това число трансфер на ноу-хау и възможност Евроинс да продава застраховки за пътувания с бранда на ERV в Украйна и други страни, в които оперира.

ERV е вторият по големина застраховател в сегмента на туристическите застраховки в Украйна с пазарен дял от 10.7%. През 2017 г. украинската компания реализира 5 млн. евро премиен приход и обслужва около 627,000 клиента. Досегашният собственик ERGO има бизнес в 30 държави от Европа и Азия и е част от Munich Re – един от лидерите в презастраховането в глобален мащаб.

Евроинс Иншурънс Груп развива дейност в 8 страни и обслужва 2.5 млн. клиента. Групата има дъщерни дружества в България, Румъния, Македония и Украйна. Компанията присъства и на пазарите в Гърция, Италия и Испания. През последните години ЕИГ придоби застрахователния бизнес на германската Talanx International в България и Украйна, на холандската Achmea в България, както и на QBE в България и Румъния. През 2017 г. ЕИГ купи застрахователния портфейл на АТЕ Иншурънс, румънското дъщерно дружество на гръцката Пиреос Банк, а също така и значителен дял в руското застрахователно дружество ООО РСО Евроинс.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *