Един участник прояви интерес към приватизацията на Общинска Банка

Един участник прояви интерес към приватизацията на Общинска Банка

Регистрираното в Лихтенщайн Новито Опортюнитийс (Novito Opportunities) изпрати оферта за 46 млн. лева, малко над минималната цена от 45,65 млн. лева предложена от Продавача, Столична Община, за покупката на 67.65% от капитала на Общинска Банка.
Новито Опортюнитийс е новорегистрирана дъщерна компнаия на CAIAC Fund Management AG, частен инвестиционен фонд-мениджър, който предоставя услуги на частни инвеститори, финансови институции, фондове за управление на активи, застрахователни компании и банки. Компанията структурира и управлява взаимни и хедж фондове, вложения на отделни клиенти, а също и инвестира за сметка на клиенти в инструменти с фиксиран доход и публично търгуеми акции.
Общинска Банка е 15-та по големина Банка в България. Към края на юни 2017 Общинска Банка притежава активи на обща стойност 1,5 млн. Делът й в депозитите на юридически лица е 1.69%, а на домакинствата – 1.30%. Общият й дял в кредитите за юридически лица и домакинства е съответно 0.78% и 0.39%. Банката държи 42% от финансиранията за общини , което я прави атрактивен нишов доставчик на финансови услуги.
Българската КЗК оповести, че сделката не се очаква да засегне конкуренцията в банковия сектор и даде своето съгласие.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *