Испанската група ресторанти Tragaluz продава своя мажоритарен дял на фонда Miura Private Equity

Испанската група ресторанти Tragaluz продава своя мажоритарен дял на фонда Miura Private Equity

Една от най-престижните групи ресторанти в Испания, Grupo Tragaluz, подписа споразумение с испанския фонд Miura Private Equity за продажба на своя мажоритарен дял. Финансовите параметри по сделката не бяха оповестени. Консултант на Grupo Tragaluz по сделката беше партньорът на SORTIS в мрежата на Globalscope M&A Advisors – NEXT Corporate Finance, компания специализирана в областта корпоративни финанси, сливания и придобивания.

Сделката включва шестте ресторанта на Tragaluz в Барселона, Tragaluz, Cuines de Santa Caterina, Gallito, Pez Vela, The Green Spot и Negro Rojo, два ресторанта в Мадрид, Bar Tomate и Luzi Bombón, както и ресторанта в Майорка, Spot. Оставащият миноритарен дял на Tragaluz ще бъде разпределен, като 33% ще бъдат контролирани от основателя Томас Тарруела, а 5% ще бъдат собственост на адвоката Гонсало Родес. Целта на придобиването е да подпомогне растежа на компанията.

Grupo Tragaluz е добре позната и престижна верига ресторанти, разположени на различни места в Испания. С изискан дизайн и уникални локации, ресторантите на Tragulaz предлагат висококачествена храна с високи стандарти. Групата е реализирала оборот от 45 млн. евро през 2018 г. и управлява персонал от 900 души. Компанията е основана през 1987 г. от семейство Естева-Тарруела. Роза Мария Естева, майка, и Томас Тарруела, син, заедно с други членове на семейството ръководят проекта, докато сестра му Сандра Тарруела е била дизайнер на ресторантите. Коментирайки сделката, Томас Тарруела заяви „Много сме развълнувани от подкрепата на Miura в тази нова фаза. Партньорството ни ще помогне за растежа на компанията и ще укрепи позицията ни в сектора. Плануваме да засилим присъствието си в други градове и да продължим да осигуряваме високо качество и грижа за нашите клиенти.”

Miura е компания за дялови инвестиции основана през 2008 г. в Барселона, която инвестира главно в испански малки и средни предприятия с атрактивни планове за растеж и консолидация, оперираща на международни пазари. Чрез своите три фонда Miura има инвестиции в над 35 компании по света и управлява активи на стойност ок. 700 млн. евро.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *