Китайската стрийминг платформа iQIYI Sports набра $124 млн. долара в първия си рунд на финансиране

Китайската стрийминг платформа iQIYI Sports набра $124 млн. долара в първия си рунд на финансиране

Китайската онлайн видео стрийминг платформа iQIYI Sports обяви успешното приключване на втори транш от Series A финансиране в размер на 51.1 млн. долара. От тях 43.8 млн. долара идват от China Sports Capital, съвместно дружество между Sequoia China и China Media Capital (CMC), а останалите 7.3 млн. долара са инжектирани от инвестиционна компания, съфинансирана от бившата NBA звезда Yao Ming.

Търсейки начини да увеличи присъствието си в бързо развиващата се китайска видео стрийминг индустрия, iQIYI Sports планира да използва средствата за обогатяване на своята футболна, тенис и голф програма. След приключване на този кръг финансиране оценката на компанията достигна 89.5 млн. долара.

Създадена преди месец, iQIYI Sports се управлява от Beijing Xinai Sports Media Technology, съвместно предприятие между iQIYI, китайският еквивалент на Netflix и Super Sports Media, дъщерно дружество на DDMC Group и ексклузивен собственик на медийните права на Лигата на нациите на УЕФА, английската Висша лига и много тенис турнири в Китай.

Мнение на СОРТИС: Притокът на капитал, съчетан с технологична интеграция, ще направи традиционните спортове все по-интерактивни, както в Китай, така и в останалата част на света. Вярваме, че естествената следваща стъпка при излъчване на спортни събития е прякото предаване на физическите показатели на играчите към зрителите.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *