Компанията за дялови инвестиции Пермира ще придобие Дъф енд Фелпс за 1,75 млрд. щ.д.

Компанията за дялови инвестиции Пермира ще придобие Дъф енд Фелпс за 1,75 млрд. щ.д.

Пермира Кепитъл (Permira Capital) – световна компания за частни дялови инвестиции, управляваща активи на стойност 32 млрд. евро е предложила 1.75 млрд. щ.д. за придобиването на Дъф енд Фелпс (Duff & Phelps).
Дъф енд Фелпс са глобална компания за финансови консултации и оценки, която съветва клиенти в редица стратегически и сложни бизнес начинания.
Пермира Кепитъл инвестира дългосрочно в компании с цел подобряване на представянето и постигане на устойчив растеж. Дъф енд Фелпс е осмата придобита от тях компания в областта на финансовите услуги – до момента инвестициите в сектора са общо 2.7 млрд. щ.д.
С това придобиване, Пермира ще получи достъп до нарасналото следкризисно търсене на консултантски услуги, в резултат на по-строгите регулации на счетоводните и корпоративни практики. Планира се да бъде изполвано световното й присъствие, за да подкрепи международното развитие на Дъф енд Фелпс. Управленскията екип на Дъф енд Фелпс ще запази значителен дял във фирмата и ще продължи да ръководи компанията. В комюникето си, те обръщат внимание на значимостта на партньор като Пермира Кепитъл за дългосрочното си развитие.
Дъф енд Фелпс е бе изкупена и свалена от борсата от Карлайл (Carlyle) и други инвеститори преди около 5г. и за този период доходността от инвестицията надвишава 2,5 пъти вложените средства. Освен Каралйл, други продавачи в сделката са: Neuberger Berman, Офисът на Главния Инвестиционен Директор на Регентите на Калифорнийския Университет и Pictet & Cie. Очаква се сделката да бъде приключена през първото тримесечие на 2018.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *