Компанията за излъчване на спининг уроци онлайн Peloton привлече $550 М във финален спринт преди листването й на борсата.

Компанията за излъчване на спининг уроци онлайн Peloton привлече $550 М във финален спринт преди листването й на борсата.

Оценката на производителя на статични фитнес велосипеди и онлайн спининг курсове Peloton надвиши $4 млрд. в резултат на наскоро приключилия рунд за набиране на рисков капитал. Абстрахирайки се от абсолютната стойност, цената се е повишила над три пъти за последните 14 месеца. TCV бе водещ инвеститор в последния рунд, като се включиха както досегашни инвеститори (сред които Fidelity и NBCUniversal), така и нови фондове в лицето на Felix Capital и Winslow Capital. Средствата са предназначени за международна експанзия, популяризиране на футуристична бягаща пътека и откриване на пет търговски обекта в Обединеното кралство тази есен.

Peloton е познат със свързаните си към интернет спинъри струващи $1,995, които предлагат на интегриран екран хиляди предварително записани или директно излъчвани курсове. Освен първоначалната цена, клиентите заплащат по $39 на месец за участие във виртуалните уроци на многобройните персонални треньори към платформата. Компанията участва активно и в търговията на дребно – тениски, клинове за йога и спининг стоки се продават онлайн и през физически локации в САЩ. Като резултат от популярността на продуктите и ниската чувствителност на потребителя към цената, Peloton вече успява да реализира оперативни печалби.

Мнение на СОРТИС: Въпреки впечатляващите резултати на Peloton, битката е далеч от решена. Ниската бариера за влизане на пазара и платежоспособната клиентска база привличат все повече конкуренти, докато популярността на марката днес не обещава пазарна значимост и утре. Flywheel, Echelon и SoulCycle са само няколко от конкурентите на  Peloton. Претегляйки рискове и възможности, поставяме под съмнение ентусиазма на капиталовите пазари към дебюта на Peloton.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *