Компанията за рисков капитал Lightspeed Venture Partners ще инвестира 1.8 млрд. щ. д. в нови фондове, включително и в крипто

Компанията за рисков капитал Lightspeed Venture Partners ще инвестира 1.8 млрд. щ. д. в нови фондове, включително и в крипто

Американската компания за рисков капитал Lightspeed Venture Partners е набрала 1.8 млрд. щ. д., за да инвестира в стартиращи компании в различни сектори, включително в дигитални валути, предаде Ройтерс. Фирмата планира да се разшири в Югоизточна Азия, като инвестира в компании, работещи в областите от крипто валути и биотехнологии до козметичната индустрия.

Lightspeed планира да инвестира в една компания многократно в продължение на няколко години, за да запази значителен дял от собствеността. Компанията обяви, че 1.05 млрд. щ. д. от новото финансиране ще бъдат отпуснати на по-зрели компании.

От началото на 2017 г. предходните фондове на Lightspeed са осигурили 2.7 млрд. щ. д. възвръщаемост на инвеститорите. Според Ройтерс дружествата, подкрепяни от Lightspeed, са провели 17 първични публични предлагания (IPO) през последните пет години. Lightspeed Venture Partners традиционно инвестира в стартиращи компании. Освен че е първият институционален инвеститор в публично търгуваната Snap, компанията е сред първите инвеститори в MuleSoft, осъществила успешно IPO през 2018 г .; в StitchFix, която имаше IPO през 2018 г., и в AppDynamics, която беше продадена на Cisco за 3.7 млрд. щ. д. миналата година. Lightspeed инвестира също и в Nimble Storage, която беше продадена на Hewlett Packard Enterprise за над 1 млрд. щ. д. в брой миналия март, а наскоро още една от компаниите в портфолиото им Zscaler организира успешно IPO. През 2014 г. фирмата участва в финансирането за 30.5 млн. щ. д. на Blockchain.com и Blockchain.info.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *