Крипто борсата ErisX набра 27.5 млн. щ. д. инвестиция от Fidelity, Nasdaq Ventures и други

Крипто борсата ErisX набра 27.5 млн. щ. д. инвестиция от Fidelity, Nasdaq Ventures и други

ErisX, регулирана борса за дигитални активи, обяви, че е привлякла серия Б финансиране на стойност 27.5 млн. щ. д. Водещи инвеститори са Fidelity Investments, инвестиционна фирма, която управлява над 7.2 трлн. щ. д. в клиентски активи, и Nasdaq Ventures, втората по големина фондова борса в света. Те бяха подкрепени от Bitmain, Consensys, Monex Group, CTC Group Investments, Digital Currency Group, DRW Venture Capital, Pantera Capital и Valor Equity Partners.

ErisX е платформа за търговия с деривати и дигитални активи, която от следващата година, след одобрение от регулаторните органи, ще предлага спот търговия в Bitcoin, Ethereum и Litecoin, и фючърсни пазари. Мисията на компанията е да бъде фючърсен пазар и клирингова къща, напълно регулирана от Комисията за фючърси на борсово търгуеми стоки в САЩ (Commodity Futures Trading Commission). Фирмата още не е завършила регистрацията си за клиринг операции. Според Главния изпълнителен директор Томас Чипас, инвестициите ще бъдат използвани за наемане на персонал, изграждане на инфраструктура и подсигуряване на необходимите стъпки за разработване на регулиран пазар за дигитални активи. Говорейки за инвестицията, Джоузеф Любин, Главен изпълнителен директор на един от инвеститорите ConsenSys, заяви, че новата платформа „е важна стъпка за продължаване сливането на класовете на дигиталните и традиционните активи в глобалните институционални финансови услуги“.

През октомври брокерът за клиенти на дребно, TD Ameritrade, също инвестира в борсата, заедно с инвестиционната компания DRW Holdings и компанията за високочестотна търговия Virtu Financial. Фирмата за дялови инвестиции Valor Equity Partners и CBOE Global Markets Inc. също участваха в този кръг.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *