Лекция на г-н Мартин Паев, Изпълнителен директор на СОРТИС Инвест, в Университета за национално и световно стопанство – УНСС

Лекция на г-н Мартин Паев, Изпълнителен директор на СОРТИС Инвест, в Университета за национално и световно стопанство – УНСС

На трети декември 2018 г. г-н Мартин Паев, CFA, Изпълнителен директор на СОРТИС Инвест, изнесе лекция на тема „Сливания и придобивания (M&A)” в Университета за национално и световно стопанство пред студенти от катедра „Международни икономически отношения и бизнес“.

Г-н Паев презентира теоретични концепции и актуални тенденции

в сферата на сливанията и придобиванията, както и особености при работа, свързани с инвестиционно банкиране, корпоративни финанси и финансово консултиране.

От практическа гледна точка студентите участваха в дискусия, базирана на реални бизнес транзакции и сделки, осъществени от СОРТИС Инвест (сделки: Cremio, TBI Rent). В допълнение, г-н Паев говори за кариерно развитие в сферата на инвестиционното банкиране и ползите от програмата Chartered Financial Analyst (CFA®) на CFA Institute.


Посещението на г-н Паев, координирано от Гл. ас. д-р Цветомир Цанов, подчертава амбицията на СОРТИС Инвест да поддържа близки връзки с висшите учебни заведения в България, свързвайки академичния и професионалния свят, и да напътства следващото поколение в развиване на професионални компетенции в сферите корпоративни финанси, инвестиционно банкиране, сливания и придобивания, дялов и рисков капитал. В тази връзка, г-н Стефан Атанасов, Финансов анализатор в СОРТИС Инвест и бивш възпитаник на УНСС, представи Стажантската програма на компанията.

За СОРТИС Инвест:
СОРТИС Инвест е финансов и инвестиционен консултант на фирми, фондове за инвестиции в дялов и рисков капитал, институционални и индивидуални инвеститори. СОРТИС Инвест е член на Globalscope, семейство от 57 независими консултанти по сливания и придобивания, сключващо над 150 сделки годишно на обща стойност около 4 млрд. евро.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *