Майкъл Корс придобива Версаче в сделка на стойност 2.12 млрд. щ.д

Майкъл Корс придобива Версаче в сделка на стойност 2.12 млрд. щ.д

Американският производител на луксозни стоки Майкъл Корс закупи италианската модна къща Версаче за 2.12 млрд. щ.д. Версаче ще смени името си на Капри Холдингс като част от стратегия за брандиране на луксозните марки. Майкъл Корс планира да удвои приходите на придобитата компания чрез увеличаване броя магазини от 200 на 300 и ускорено развитие на онлайн търговията. Синергиите в резултат на сделката, ще съкратят разходите на Капри Холдингс за недвижими имоти и медийно присъствие.

„Придобиването на Версаче е важна част от развитието на групата и сме ангажирани да инвестираме в растежа на новия член на семейството ни“, каза в изявление Джон Айдъл, Главен изпълнителен директор на Майкъл Корс. Понастоящем, той ще бъде Главен изпълнителен директор и Председател на борда и на двете компании.

Сегашните директори на Версаче Джонатан Акеройд и Донатела Версаче ще останат част от компанията, тъй като вярват в нейното бъдеще:

„Това е много вълнуващ момент за Версаче“, каза в изявление Донатела Версаче, добавяйки, че дяловете в компанията на нейният брат и нейната дъщеря са показателни са вярата им в успеха на Версаче в дългосрочен план и отдадеността им към луксозната модна група.

Придобиванията в този сектор не са редки, като сделката за Версаче е третата подобна транзакция на стойност над милиард щ.д. с участието на Корс или основния им конкурент, Tapestry Inc, от лятото на миналата година насам.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *