Мартин Паев, Председател на СОРТИС Груп, презентира пред Форум „Дълг и преструктуриране“ във Виена

Мартин Паев, Председател на СОРТИС Груп, презентира пред Форум „Дълг и преструктуриране“ във Виена

Г-н Мартин Паев, Председател на СОРТИС Груп, беше поканен да вземе участие във форума „Дълг и преструктуриране“ (Debt and Restructuring Forum), проведен на 28 ноември 2018 г. в хотел Hilton Vienna в Австрия. Той бе единственият български представител и участва в панела „Инвестиционни перспективи“. В презентацията си г-н Паев коментира различни теми, сред които:

·        Начини за оценяване на инвестиционните възможности от инвеститорите и техните предпочитания за структуриране на сделките

·          Управление на инвестициите за постигане целевата възвръщаемост (ROI)

·        Развитие на дълговите пазари и сделките по преструктуриране в България и предизвикателства пред транзакциите в Югоизточна Европа                                      

В последвалата Q&A сесия г-н Паев адресира въпроси и даде примери за нарастващата сложност и рискове при подобен тип транзакции, като коментира начини за справянето с тези рискове. Беше обсъдено също и навлизането на технологии като изкуствен интелект, големите масиви данни (big data), автоматизация, блокчейн и интернет на нещата в банковата, финансовата и инвестиционната индустрия и улесняването на достъпа до информация.

Третият Форум „Дълг и преструктуриране“ във Виена представляваше еднодневно конферентно събитие ориентирано към банки, инвеститори, консултанти и юристи от цяла Европа, целящо обмен на идеи и добри практики в сферата на дълговите финансирания и преструктуриране.

СОРТИС е българска група от компании, консултиращи сливания и придобивания, набиране на дялов и рисков капитал, кредити и лизинги, както и управление на хотели.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *