Мобилното приложение Preglife получава финансиране от скандинавския фонд за рисков капитал eEquity

Мобилното приложение Preglife получава финансиране от скандинавския фонд за рисков капитал eEquity

Водещото скандинавско мобилно приложение за следене на бременност и грижа за бебето Preglife получи финансиране от скандинавския инвеститор в дигитални компании eEquity. Финансовите параметри и допълнителните условия по сделката не бяха оповестени. Финансов консултант в сделката беше партньорът на SORTIS в мрежата на Globalscope M&A Advisors, Carlsquare – консултантска компания занимаваща се с корпоративни финанси, сливания и придобивания. С инвестицията Preglife планира да достигне до нови пазари и да увеличи броя на предлаганите продукти и услуги.

Основан в Швеция през 2010 г., Preglife е мобилно приложение за бременни жени, което се използва за проследяване на бременността седмица по седмица, предоставяйки съвети, упражнения, медицинска информация и др. От 2010 г. насам приложението е изтеглено над 2.6 млн. пъти, има повече от 500.000 активни потребители и оперира на осем пазара, включително Германия, Полша, Великобритания и САЩ.  Платформата си взаимодейства с широка мрежа от лекари и акушерки, за да гарантира точността и коректността на предоставената информация. Preglife работи в тясно сътрудничество и с няколко големи и добре установени партньори в близки индустрии като застраховане, електронна търговия, здравеопазване, сигурност и медии. Компанията реализира текущ оборот от близо 20 млн. шведски крони (1.9 млн. евро) и продължава да расте.

eEquity е водещ фонд за дялови инвестиции, инвестиращ в растящи дигитални компании, основно базирани в скандинавския регион. Компанията е създадена от няколко европейски семейни офиса и международни финансови институции, които имат инвестиции в 24 портфейлни компании от 2010 г. насам, и управлява четири фонда с капитал от над 188 млн. евро.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *