Най-голямата крипто борса в света основава инвестиционен фонд за 1 млрд. щ. д.

Най-голямата крипто борса в света основава инвестиционен фонд за 1 млрд. щ. д.

Binance, най-голямата крипто борса в света на база ежедневни търгуеми обеми, обяви фонд от 1 млрд. щ. д., за да инвестира в компании, които допринасят за бъдещето на крипто технологията, с надеждата да намали крипто измамите. Ела Жанг, ръководител на инкубатор програмата Binance Labs на борсата, представи инициативата, кръстена „Фонд за социално въздействие“. Фондът ще използва само BNB токените на Binance като инвестиционно средство и ще бъде управляван чрез Binance Labs. Binance ще инвестира 1 млрд. щ. д. в 10 последователни фази от по 100 млн. щ. д. всяка и ще създаде комбинация от „фонд на фондове“ и директен фонд, който инвестира пряко в блокчейн проекти. „Фондът на фондовете“ ще направи инвестиции в 20 фонда, които са управлявали активи за 100 млн. щ. д.

Едновременно с това, Binance ще финансира и друг важен проект – „Инициатива за управление на криптовалутите“ (Cryptocurrency Governance Initiative – CGI), която се фокусира върху разработването на рамка, която насърчава саморегулирането и борбата с измамите в индустрията.

Binance Labs ще инвестира в проекти, които се съсредоточават върху публични блокчейни, децентрализирани борси, попечителство / плащания / портфейли, стабилни цифрови валути и свързани алтернативни системи за търговия или платформи за токени от вида ценни книжа. Всеки проект, който получи пари от фонда, ще трябва да изпълнява CGI и токените на всеки екип, който не успее да спази ангажиментите си, ще бъдат свалени от борсата, а инвестициите ще бъдат оттеглени.

Това не е първата инвестиция на Binance, като компанията вече е инвестирала, чрез представеното по-рано тази година подразделение Labs в MobileCoin, старт-ъп за мобилни разплащания, в старт-ъпа за умни договори Oasis Labs, във верифициращата услуга Certik и в платформата за групово набиране на средства Republic.

Тази инициатива е друг пример за голяма крипто компания, която използва натрупаните си средства, за да се превърне в инвеститор и да разшири платформата си чрез сделки с по-млади компании. Подобни инициативи са напр. фонда на Ethereum общността „Ethereum Community Fund“, инициативата „Ripple’s Xpring“ и ангажимента за 1 млрд. щ. д. на Block One, създателя на EOS.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *