Немската регулирана борса за крипто валути Bitcoin.de придоби 100% от инвестиционната банка Tremmel

Немската регулирана борса за крипто валути Bitcoin.de придоби 100% от инвестиционната банка Tremmel

Bitcoin Group SE, която управлява Bitcoin.de, единствената регулирана борса за крипто валути в Германия, придоби 100% от акциите на Tremmel Wertpapierhandelsbank GmbH, германска инвестиционна банка, беше съобщено в прессъобщение от 12 ноември. След придобиването на банковата институция, крипто холдингът ще получи правото да използва банковия лиценз на Tremmel. Покупната цена е в долната граница на седемцифрените стойности в евро, а приключването на сделката е насрочено за първата половина на 2019 г., тъй като подлежи на одобрение от регулаторните органи.

Придобиването ще разшири значително услугите, предлагани от Bitcoin Group SE, като възможността да издава свои криптовалути, да извършва собствени сделки с крипто валути и да управлява банкомати за крипто валути съгласно банковия лиценз. Придобиването следва ясно очертаната стратегия на Bitcoin.de за превръщането й в борса за крипто валути с многостранен подход.

„Много сме доволни, че влязохме в сътрудничество с Tremmel Wertpapierhandelsbank GmbH, и по-специално с г-н Райнер Бергман, добре позициониран партньор с дълбоки познания за пазара, който ще ни позволи да развием Bitcoin Group SE до ново ниво“, казва Марко Бодевайн, управляващ директор на Bitcoin Group SE.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *