Нестле (Nestlé) ще закупи Атриум Иновейшънс (Atrium Innovations) за € 1.9 млрд. ($ 2.3 млрд.) от Фондове Пермира (Permira Funds)

Нестле (Nestlé) ще закупи Атриум Иновейшънс (Atrium Innovations) за € 1.9 млрд. ($ 2.3 млрд.) от Фондове Пермира (Permira Funds)

Нестле, най-голямата компания за опаковани храни в света, се споразумя да закупи Атриум Иновейшънс (Канада) за 2.3 млрд. щ.д. в брой от група инвеститори, водени от Фондове Пермира. Придобиването е част от стратегията на Нестле да разшири присъствието си в сегмента на здравословното хранене и продукти, и да се фокусира върху категориите храни и напитки с висок растеж.

Атриум Иновейшънс е световно призната като водеща компания в развитието, производството и предлагането на пазара на иновативни здравословни продукти, научно обосновани и произведени от естествени съставки: витамини, пробиотици и хранителни заместители под марките Garden of Life, Douglas Laboratories, Pure Encapsulations, и др., и разполага със 7 производствени бази в САЩ, Канада, Европа и Аржентина, където работят повече от 1,400 души.

Около 80% от приходите на Атриум идват от пазара в САЩ, което оставя значително пространство на Нестле за още придобивания в сектора в други държави. Според Грег Бехар, Главен изпълнителен директор на Дивизията за здравословни продукти и проучвания, Нестле ще продължи да търси възможности за растеж чрез придобивания. Според неназовани източници, Нестле разглежда потенциала да придобие базирания в САЩ производител на храни и продукти за личната хигиена Hain Celestial Group, както и германската Merck.

Нестле очаква резултатите от придобиването да имат незабавно положително отражение във финансовите резултати. Сделката оценява Атриум на 3.3х продажбите му за 2017 г. от 700 млн. щ.д.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *