Норвежката Link Mobility завърши придобиването на VoiceCom за €3.8 млн.

Норвежката Link Mobility завърши придобиването на VoiceCom за €3.8 млн.

Link Mobility Group ASA, бързо развиващ се доставчик на безжични телекомуникационни услуги към потребителите (B2C) – мобилни съобщения, решения и мобилни данни и др. – приключи придобиването на Voicecom AD за €3.8 млн. (7.5 млн. лв.) нето от дългове и свободни парични средства. С EBITDA от €638 хил., сделката е реализирана при 6x множител на EBITDA.

А. Е. Хюст, главен изпълнителен директор на Link Mobility, е оптимист за перспективите на пазара на съобщения с добавена стойност в България и вижда добър потенциал и при настоящето икономическо развитие.

Voicecom AD е водещият доставчик на мобилни съобщения с 40% дял на българския пазар и над 200 големи и средни клиента. Компанията предлага мобилни услуги с добавена стойност, многоканален достъп, системи за таксуване и други мобилни решения от следващо поколение. Чрез придобиването, Voicecom очаква да засили конкурентните си предимства, като предлага на клиентите повече продукти за съобщения, гъвкавост, както и изключително ниво на обслужване.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *