Полската ИТ група R22 придоби 100% от хърватския доставчик на хостинг услуги Avalon

Полската ИТ група R22 придоби 100% от хърватския доставчик на хостинг услуги Avalon

Дъщерното дружество на полската компания R22, H88 Hosting, придоби 100% дял в хърватския доставчик на хостинг услуги Avalon. Детайлни параметри на сделката не са оповестени. Финансов консултант в сделката е партньорът на SORTIS в мрежата на Globalscope M&A Advisors, Grubisic & Partners -консултантска компания, занимаваща се с корпоративни финанси, сливания и придобивания.

Avalon D.О.О е доставчик на уеб хостинг услуги базиран в Хърватия, притежаващ 17% от хостинг пазара в страната, с над 20 000 потребители. Компанията е основана през 1987 г. от двама приятели Дамир Мужич и Дражен Ференчич и оперира над 16 000 уебсайта в цяла Европа. Avalon обслужва предимно малки компании, като им предоставя лични виртуални и специализирани сървъри, SSL сертификати, поддръжка и наблюдение, онлайн сътрудничество, управление на електронна поща и домейни. Коментирайки сделката, Дамир Мужич, съосновател на Avalon, заяви: „Време е за нов период в компанията и съм сигурен, че новият собственик ще ускори развитието на компанията със свежия си капитал, както и допълнително ще засили позициите на Avalon на пазара. През последните няколко години имахме много оферти и внимателно подбрахме най-добрия партньор, така че нашите клиенти могат да бъдат сигурни, че услугата ще остане на високо ниво. „

Полската R22 е група от група от технологични компании, предоставяща съвременни ИТ решения и системи под формата на абонаментни модели или Софтуер (SaaS). R22 има над 150 специалисти работещи в различни точки на Полша и оперира в три бизнес сегмента: услуги за хостинг и домейн, многоканални комуникационни и телекомуникационни услуги, свързани с електронната търговия, и електронен маркетинг. Придобиването на Avalon е важен момент за R22, тъй като визията на компанията е до 2020 г.  да стане водещ доставчик на хостинг услуги в Централна и Източна Европа с над 500 000 потребители.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *