Полският доставчик на разплащателни услуги Payten придоби чешката компания за безналични разплащания Sonet

Полският доставчик на разплащателни услуги Payten придоби чешката компания за безналични разплащания Sonet

Полският доставчик на разплащателни услуги Payten придоби чешката компания за комплексни безналични плащания Sonet в сделка за 4 млн. евро. Сделката включва 100% от акциите на компанията, включително и дъщерното й дружество в Словакия. С придобиването Payten ще разшири бизнеса си на нови територии и ще засили платежните си операции в Централна и Източна Европа. Финансов консултант на Sonet в сделката бе партньорът на SORTIS в мрежата на Globalscope M&A Advisors, Venture Investors Corporate Finance.

Основана през 1991 г. в Чехия, Sonet е компания доставчик на специализирани услуги в областта платежни технологии за банки, търговци на дребно и други бизнеси. Компанията предлага инсталация, обслужване и внедряване на софтуер за платежни терминали (POS) от водещи световни производители. Sonet оперира в Чехия и Словакия, има клон и в Унгария.

Payten е базиран в Полша доставчик на разплащателни услуги за финансови и нефинансови институции. Компанията е част от Asseco South Eastern Europe S.A., водещ ИТ доставчик в региона на Югоизточна Европа по реализиран приход от продажби на софтуер. Payten предоставя цялостни платежни решения, поддържащи картови и безкартови транзакции за електронна търговия, мобилни разплащания, обработка, както и услуги, свързани с ATM и POS терминали. Компанията има присъствие в 14 държави с около 1 300 служители.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *