Полският производител на продукти за грижа за обувки Kaps придоби немския доставчик на аксесоари Tacco Footcare International

Полският производител на продукти за грижа за обувки Kaps придоби немския доставчик на аксесоари Tacco Footcare International

Базираният в Полша производител на продукти за поддръжка и грижа за обувки, Kaps Sp., придоби немската компания за аксесоари Tacco Footcare International. Придобиването е част от стратегията на Kaps за изграждане на портфолио от доказани марки. Финансови параметри и допълнителни детайли по сделката не бяха оповестени. Финансов консултант по сделката беше екип от двама от партньорите на СОРТИС в мрежата на Globalscope M&A Advisors, Carlsquare и Aventis Capital.

Kaps Sp. е семейна компания, която произвежда висококачествени продукти за грижа и поддръжка на обувки. Продуктите се предлагат в различни сегменти на обувния пазар като обувки за ползване на открито, спорт, здраве и безопасност и фитнес. Портфолиото на компанията включва козметика и почистващи продукти за обувки за всички видове материи, обикновени и ортопедични стелки за обувки, връзки за обувки, аксесоари и продукти за обущарския сектор. Kaps управлява четири собствени фабрики в Полша и изнася голяма част от продукцията си на европейския пазар.

Базираната в Германия, Tacco Footcare International, част от Deutsche Mittelstandsholding, е доставчик и търговец на едро на иновативни продукти за грижа и аксесоари за обувки. Компанията разполага със собствен производствен и логистичен капацитет, базиран в Breitungen, и предлага както брандирани, така и частни продуктови линии на търговци на едро, обслужващи множество търговски вериги. Продуктите на Tacco могат да бъдат намерени по целия свят в обущарски ателиета, аптеки, търговци на обувки и онлайн. Като част от Kaps Sp., Tacco ще продължи да развива производствените си възможности в областта на грижата за обувки и по този начин ще развие продуктовото си портфолио.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *