Приложението Robinhood набра 363 млн. щ. д., за да разпространи крипто платформата си за търгуване без комисион в САЩ

Приложението Robinhood набра 363 млн. щ. д., за да разпространи крипто платформата си за търгуване без комисион в САЩ

Приложението за търговия с акции Robinhood е събрало 363 млн. щ. д. в серия D финансиране с цел да разшири разпространението на платформата си за търговия на крипто активи „Robinhood Crypto“ в САЩ, става ясно от прессъобщение на компанията.

Robinhood предлага търговия без такса с акции и ETF в САЩ чрез приложението си за инвеститори на дребно. По-рано тази година компанията стартира и безплатна платформа за търговия с крипто валути, която позволява да се купуват и продават Bitcoin и Ethereum, отговаряйки на повишеното търсенето от страна на дребните инвеститори. Финансирането прави Robinhood втория най-високо оценен старт-ъп в сферата на финансовите технологии в САЩ, като сегашната му оценка от 5.6 млрд. щ. д. отразява повече от четирикратно увеличение в сравнение с миналата година. Водещ инвеститор в настоящото финансиране е групата DST Global на руския милиардер Юри Милнер, а другите нови инвеститори включват Sequoia Capital, Kleiner Perkins, Iconiq Capital и Capital G (фондът за рискови инвестиции на компанията-майка на Google Alphabet).

В момента плановете на Robinhood са да разширят своята услуга за търговия с крипто валути, която понастоящем е достъпна в 10 щата в САЩ, така че да обхване цялата страна, веднага щом получат необходимите лицензи, което се очаква да се случи до края на 2018 г. Новите средства ще бъдат изразходвани за развитие на продуктите, инфраструктура и наемане на нови служители. В интервю, Изпълнителният директор Байю Бхат казва, че компанията планира да предложи „търговия на 16 различни крипто валути, включително Bitcoin, Ethereum, Ripple и Zcash“ както и „по-благоприятна структура на разходите“, без комисионни, в сравнение със съществуващите платформи. Бхат заяви, че Robinhood вече е регистриран брокер-дилър в Комисията за ценни книжа и борси на САЩ, за разлика от водещата платформа за крипто търговия в страната Coinbase.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *