Румънският MedLife придобива 51% от унгарската група медицински центрове Rózsakert Medical Center

Румънският MedLife придобива 51% от унгарската група медицински центрове Rózsakert Medical Center

Най-големият частен медицински оператор в Румъния, MedLife, придобива мажоритарен дял от 51% в унгарската група медицински центрове, предоставящи частни медицински услуги, Rózsakert Medical Center (RMC). Според прессъобщение от 8 март финансовите параметри на сделката не са оповестени. Консултант на продавача по сделката са партньорите на SORTIS от мрежата на Globalscope M&A Advisors – Heal Partners – независима финансова консултантска компания, работеща в Централна и Източна Европа, фокусирана върху корпоративни транзакции и набиране на капитал.

Чрез първото си придобиване извън Румъния, MedLife става една от най-големите частни компании за здравни услуги в Централна и Източна Европа. „Медицинският екип в Унгария е много ценен и ние вярваме, че заедно ще утвърдим мрежата на MedLife и ще предоставяме висококачествени медицински услуги на пациенти както в Румъния, така и в Унгария,“ сподели Михай Марку, президент и изпълнителен директор на MedLife. Плановете на MedLife за 2019 г. включват разширяване на компанията с още две медицински звена в Унгария под формата на инвестиции на зелено, но не изключват и възможността за ново придобиване.

RMC е една от най-известните компании предоставяща частни медицински услуги в Унгария с оборот от 4.2 млн. евро за 2017 г. Компанията предлага широка гама от клинични и параклинични амбулаторни услуги, както и сложна гама от дневни хоспитализиращи интервенции, фокусираща се върху специалностите офталмология, гинекология, проктология, дерматология, пластична хирургия и др. Коментирайки сделката, д-р Джула Цермели, директор на групата RMC, заяви „Извършената инвестиция не е просто транзакция, а присъединяване на един добре капитализиран стратегически партньор с подход, подобен на нашия. Ще продължим напред по същия път както до сега, с цел да изградим една изключително успешна мрежа.“

MedLife е най-голямата частна компания за медицински услуги в Румъния. Компанията управлява мрежа от 20 клиники, медицински лаборатории, мултидисциплинарни и монодисциплинарни болници и има най-голямата клиентска база за пакети за превенция на здравето на национално ниво. Румънската мрежа на MedLife обслужва пет милиона индивидуални потребители. Акциите на компанията, се търгуват на регулирания пазар, управляван от Букурещката фондова борса, под категория „Премиум“ и символ за търговия „M“.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *