Софтуерната компания Acronis купува българската Т-Софт, за да разшири присъствието си в Европа

Софтуерната компания Acronis купува българската Т-Софт, за да разшири присъствието си в Европа

Основаната в Сингапур софтуерна компания Acronis придобива българската фирма Т-Софт, съобщават от офиса на Acronis. Чрез българското дружество, което ще смени името си на Акронис България, новият собственик планира да разшири дейностите си в Европа, а инженерният екип на компанията да достигне 300 души.

Acronis планира да инвестира общо 50 млн. щ. д. през следващите три години. Компанията работи основно в областта на киберзащитата и хибридните облачни услуги, докато българската Т–Софт предлага широко портфолио от услуги в сферата на тестването на софтуер. Двете компании имат общ бизнес заедно от 2012 г., когато Т-Софт започва да разработва софтуер заедно с Acronis.

Acronis вижда придобиването на Т-Софт като възможност за изграждане на ключов европейски развоен център, който ще се фокусира изцяло върху компютърната сигурност и защитата на данни. Според прессъобщението, компанията има планове и за създаване на екипи в България, които да се занимават с уеб технологии. Пред Capital.bg, водеща бизнес медия в България, основателят на Acronis Сергей Белоусов споделя, че има амбиции компанията му да изгради един от най-големите екипи от разработчици в България, като за целта планира да си партнира с местни университети и да предлага свои обучения.

Приходите на Т-Софт за 2017 г. са 1.74 млн. лв. при печалба от 338 хил. лв., а служителите й са около 20. Acronis е основана от Белоусов в Сингапур през 2003 г., а през 2008 г. е регистрирана в Швейцария. Продуктите й се продават в над 150 страни, а решенията й за киберсигурност се ползват от около 5 млн. души и 500 хил. фирми по света.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *