Стартиращата компания за скъпоценни бижута Taylor&Hart получи финансиране от 3.6 млн. британски лири за международна експанзия

Стартиращата компания за скъпоценни бижута Taylor&Hart получи финансиране от 3.6 млн. британски лири за международна експанзия

Taylor&Hart, лондонският премиум онлайн магазин за бижута с български съосновател, получи финансиране в размер на 3.6 млн. британски лири от българския фонд за рискови инвестиции LauncHub, английския фонд Active Partners и частния инвеститор и бивш управляващ директор на Asprey и Smythson Пади Бинг. С финансирането инвеститорите ще получат 35% от компанията, а Taylor&Hart ще ускори процеса си по дигитализация, ще се разшири в международен план и ще засили физическото присъствие на компанията.

Taylor&Hart е основана през 2012 г. от Николай Пирянков, Дейвид Сътън и Шейн Хънт. Компанията специализира в онлайн продажба на самостоятелно конструирани от клиента сватбени и годежни пръстени. Чрез онлайн платформата на Taylor&Hart клиентът може да създаде персонализирани, висококачествени пръстени, да получи 3D визия на продукта, да комуникира с продавача и да получи поръчката си доставена до адрес без да посещава физически магазини. Taylor&Hart използва висококачествени продукти и диаманти с различни размери. Цените на пръстените варират от 1 500 до 50 000 британски лири. Компанията продава в 20 държави, като България е четвъртият й най-силен пазар. В момента 65% от клиентите на компанията са от Великобритания, а 30% от САЩ. Единственият шоурум на Taylor&Hart се намира в България, но след приключване на сделката, компанията планира да открие и втори в Лондон, а също и в други страни.

Коментирайки сделката, управляващият директор на Taylor&Hart заяви: „Сега фокусът ни е върху по-нататъшното разрастване в Лондон, последвано от репликация на този модел и на други места. В иначе разпокъсаната индустрия настъпва момент и време за създаване на нова, висококачествена марка „по поръчка“, която да запълва нарастващата ниша в този сектор на пазара“.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *