Стартира швейцарски блокчейн инкубатор с цел да набере 100 млн. щ. д.

Стартира швейцарски блокчейн инкубатор с цел да набере 100 млн. щ. д.

Швейцарският фонд за рисков капитал в блокчейн сферата Crypto Valley Venture Capital (CV VC) стартира инкубатор целящ да набере и инвестира 100 млн. щ. д., съобщи swissinfo.ch. Инкубаторът, наречен „Genesis Hub“, се намира в кантона Цуг в т. нар. Швейцарска Крипто Долина, която представлява консорциум, подкрепян от правителството, целящ „подпомагане на развитието на блокчейн, както и технологиите и бизнеса, свързани с криптография“.

В момента инкубаторът включва 20 блокчейн стартъпа, а планира да финансира 60 нови компании годишно. Като част от инициативата, новосъздадените компании ще завършат тримесечна обучителна програма на CV VC, ще получат първоначално финансиране от 125 000 щ. д., а най-успешните проекти ще получат и последващо финансиране. Стартъпите ще работят в споделеното работно пространство на CV Labs в Цуг, получавайки подкрепа и менторство от екип от опитни бизнес и технологични консултанти. В замяна на финансовата си подкрепа, CV VC ще придобие дял в новосъздадените компании до 8% под формата на акции или крипто тоукъни.

Дългосрочната цел на компанията е да отвори врати за 1 000 блокчейн компании по света всяка година. Амбициозните планове на CV VC включват създаването на подобни инкубатори в целия свят, вкл. в останалата част на Европа, Азия, Северна Америка, а вероятно и в Обединените арабски емирства.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *