Стийв Возняк от Apple основава блокчейн фонд за рисков капитал

Стийв Возняк от Apple основава блокчейн фонд за рисков капитал

Съоснователят на Apple Стийв Возняк стана съосновател и на наскоро стартиралия фонд за рисков капитал EQUI Global, съобщи бизнес медията Verdict. В EQUI Global Стийв Возняк ще ръководи инвестициите в технологии и ще подпомага идентифицирането на интересни на технологични стартъпи.

EQUI има за цел да действа като инвестиционна фирма, която подпомага индивидуални и професионални инвеститори да закупуват собствен капитал в дружества, замествайки традиционните инвестиционни фирми. EQUI ще бъде фонд за рисков капитал, фокусирайки се върху блокчейн технологията и ще бъде изграден на базата на блокчейн, което позволява реализацията на стойност, която след това да се търгува на свободния пазар чрез EquiToken. Новият фонд има за цел да промени концепцията на традиционната индустрия, като даде възможност за неинституционални инвестиции, както и да позволи на инвеститорите да търгуват на външни крипто борси чрез EquiTokens. Инвеститорите биха могли да инвестират във фонда и след това да търгуват чрез създадената от EquiToken ликвидност, тъй като инфраструктурата на тоукъна е изградена на платформата Ethereum. До 80% от инвестициите на EQUI ще бъдат в технологични компании, а останалите 20% в нетехнологични активи, като например недвижими имоти и инвестиционни колекционерски стоки като произведения на изкуството и ретро автомобили.

Возняк отбелязва, че мисията на компанията е да „търси, подкрепя и финансира блокчейн и технологичните звезди на утрешния ден“. Возняк отбеляза, че компанията вече си е партнирала с „над 20 стартиращи фирми“, които още не са открили официално дейността си.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *