Съоснователят на Airbnb участва във финансиране на крипто стартъп за 22 млн. щ. д.

Съоснователят на Airbnb участва във финансиране на крипто стартъп за 22 млн. щ. д.

Платформата за институционални инвеститори за търговия на крипто валути SFOX обяви успешното набиране на серия A финансиране за 22.7 млн. щ. д. Съоснователят и Партньор в Tribe Capital и Social Capital, Арун Сети бе водещ инвеститор, с подкрепа от съоснователя на Airbnb Нейтън Блечарцик, както и Y Combinator, Khosla Ventures, Danhua Venture Capital, Digital Currency Group и др.

Платформата за крипто валута има за цел да обслужва големи институционални инвеститори като фондове, семейни офиси и заможни физически лица. Фирмата помага на тези търговци генериращи голям обем да изпълняват поръчките си за покупка и продажба, като ги осъществява посредством интеграцията си с различни крипто борси. Платформата има повече от 9 милиарда долара обем на сделките до настоящия момент и тази година вече отчита 12-кратно нарастване на броя на клиентите си. Целта на финансирането е да се добавят крипто двойки и да се подобри ликвидността на търговията. SFOX също планира да увеличи персонала си и да се разшири до повече географски региони през следващите 12 месеца.

Сети заяви, че свеждането до минимум на въздействието на търговията с големи обеми на пазара на крипто валути, докато се увеличава ликвидността в търговията е „точно това, което институционалните инвеститори, заинтересовани от крипто валути, искат, […] в момент, в който екосистемата става по-фрагментирана“. Изпълнителният директор на SFOX Акбар Тобани, който е бивш Ръководител бизнес развитие в Airbnb, разкрива, че планът е в отговор на нарастващия интерес от страна на клиентите към по-големи експозиции в крипто активи.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *