С придобиването на миноритарен дял, Витрувиан Партнърс (Vitruvian Partners) оцени Битдифендър (Bitdefender) на 600 млн. щ.д.

С придобиването на миноритарен дял, Витрувиан Партнърс (Vitruvian Partners) оцени Битдифендър (Bitdefender) на 600 млн. щ.д.

Инвестиционният фонд Витрувиан Партнърс закупи съществен миноритарен дял от приблизително 30% на румънската софтуерна компания за киберсигурност Битдифендър от Аксес Кепитъл (Axxess Capital) – фонд за частни дялови инвестиции в ниския и среден сегмент на пазара в Централна и Източна Европа.

Компанията постигна значителен ръст през последните години, като увеличи международните си операции, особено тези в САЩ, където компанията генерира повече от 40% от продажбите си. Битдифендър обслужва клиенти в 150 държави по света, като предоставя решения за цялостна киберсигурност и усъвършенствана антивирусна защита на повече от 500 милиона потребители.

Бързият растеж, значителните постижения и силната иновационна насоченост на Битдифендър съответстват на инвестиционната стратегия на Витрувиан Партнърс, независима европейска  компания за частни дялови инвестиции с фокус върху компании, които отчитат бърз растеж и преход към нови продукти, пазари или клиенти. Инвеститорът търси силен управленски екип и помага на компаниите да се разширяват, като подкрепят както оперативната дейност, така и стратегическите инициативи и международното разширяване.

Научноизследователска и развойна дейност на Битдефендър, с която са заети повече от 50% от служителите на компанията (общо над 1300 в световен мащаб), понастоящем е съсредоточена върху интегрирането на изкуствен интелект в продуктите и решенията, за да ги направи по-приспособими към бързо променящата се среда на зловреден софтуер.

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *