Френският строител на социални домове Groupe UNITI получи финансиране от американския инвеститор в недвижими имоти PGIM Real Estate

Френският строител на социални домове Groupe UNITI получи финансиране от американския инвеститор в недвижими имоти PGIM Real Estate

Френският строител на домове за социални нужди Groupe UNITI получи финансиране от глобалния лидер в инвестиции в недвижими имоти PGIM Real Estate. С партньорството си двете компании плануват да построят нови жилища на стойност над 200 млн. евро. Компаниите ще се опитат да преодолеят критичния недостиг на социални жилища във Франция – всяка година в държавата има над 2 млн. домакинства, които очакват настаняване в домове по социален критерий, а наличните новопостроени жилища са едва 100 000.

Партньорството ще бъде под формата на две взаимосвързани операции. Първо PGIM Real Estate и UNITI ще създадат съвместна компания на име UNITI Croissance, която ще се фокусира върху изграждането на социални жилища и жилища за възрастни хора на достъпни цени. Като следваща стъпка, PGIM Real Estate ще придобие 35% дял в Groupe UNITI, за да подкрепи растежа на компанията превръщайки я в един от водещите доставчици на субсидирани жилища в цяла Франция. Финансов консултант на Groupe UNITI в сделката е партньорът на SORTIS в мрежата на Globalscope M&A Advisors – Atout Capital, консултант по корпоративни финанси, сливания и придобивания, фокусиран главно в малки и средни предприятия във Франция.

Groupe UNITI е доставчик на домове за социални нужди във Франция. Компанията специализира в изграждането на социални жилища, финансирани от частни фондове. UNITI изгражда социални жилища, студентски домове и домове за възрастни хора както за общините по отношение на социалните жилища, така и за компании за недвижими имоти под наем. Коментирайки сделката, Стефани Ориа изпълнителен директор на Groupe UNITI заяви „Горди сме да приветстваме партньор като PGIM Real Estate сред нашите акционери, с който да създадем UNITI Croissance. Освен финансова подкрепа, това партньорство ще ни позволи да се възползваме и от стратегическата експертиза на PGIM Real Estate. Убедени сме, че тази операция е голяма крачка към постигането на целта ни да бъдем един от водещите доставчици на социални жилища във Франция“.

PGIM Real Estate е един от най-големите фондове за управление на инвестиции в недвижими имоти в света с централно управление в САЩ. Компанията е основана през 1970 г. и днес има офиси по целия свят. PGIM управлява активи в размер на 173.5 млрд. долара. Партньорството между UNITI и PGIM Real Estate ще бъде двигател за социално развитие и дългосрочни инвестиционни резултати.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *