Швейцарската група Immoparticipation SA придоби дъщерното дружество на Investis – Régie du Rhône

Швейцарската група Immoparticipation SA придоби дъщерното дружество на Investis – Régie du Rhône

Базираната във френската част на Швейцария компания за услуги за недвижими имоти Investis продаде своето дъщерно дружество Régie du Rhône SA на групата Immoparticipation SA. С продажбата Investis планира да се съсредоточи върху дейностите по управление на имоти под националната си марка Privera. Финансови параметри по сделката не бяха оповестени. Финансов консултант на Régie du Rhône SA в сделката е партньорът на SORTIS в мрежата на Globalscope M&A Advisors, IFBC – консултантска компания за корпоративни финанси, сливания и придобивания, базирана в Цюрих.

Régie du Rhône SA, със седалище в Ланси, Швейцария, е дъщерно дружество на водещия доставчик на услуги в областта на недвижимите имоти Investis Group. Групата е основана през 1994 г. и специализира в два синергични сегмента – придобиване на недвижими имоти и услуги за недвижими имоти. Портфолиото на компанията включва главно жилищни имоти и има около 150 служители. С продажбата на Régie du Rhône SA, Investis планира да подобри своите услуги и да се съсредоточи върху дейността по управление на имоти. Наскоро компанията придоби шест нови жилищни сгради в Женева.

Групата Gerofinance-Dunand специализира в недвижими имоти и управлението им. Компанията обхваща всички сегменти на пазара на недвижими имоти: продажба, строителство и маркетиране, отдаване под наем, покупка и управление. С придобиването на Régie du Rhône SA, Gerofinance-Dunand става един от лидерите за недвижими имоти във френско-говоряща Швейцария с общо 650 служители и комбиниран доход от наеми от близо 830 млн. евро.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *