Швейцарската Luxoft обяви 10-то си придобиване – американски технологичен консултант

Швейцарската Luxoft обяви 10-то си придобиване – американски технологичен консултант

Луксофт, софтуерна компания, понастоящем базирана в Цюрих, придоби Smashing Ideas, американски консултант в областта на дигиталните иновации. Сумата на сделката не беше обявена. Придобитата компания ще бъде интегрирана към Luxoft Digital – звено, подпомагащо преход към дигитализация. В резултат ще бъдат подобрени компетенциите в сферите на дигиталните прочувания, стратегическото планиране и дизайна. Досегашният собственик на  Smashing Ideas, в продължение на почти десет години, беше Penguin Random House, най-големият книгоиздател в света. Основана през 1996 г., Smashing Ideas е компания, специализирана в създаването на „умни“ продукти, електронни приложения, уебсайтове и техники за повишаване ангажираността на клиентите. Компанията е спечелила над 60 награди, благодарение на патентованата си технология Motivational UX™.

Първоначално създадена в Москва, Луксофт има операции в над 20 държави на 5 континента, а персоналът й наброява ок. 13 000 души. IT гигантът е публична компания, търгувана на Фондовата борса в Ню Йорк (NYSE: LXFT), предлагаща консултиране, разработка на софтуер и дигитални решения.

Сделката е важна за Луксофт от стратегическа гледна точка, тъй като тенденцията в индустрията е към съвместимост между технология, дизайн и стратегия. Очакванията са Smashing Ideas да допринесе за по-добро изживяване на потребителите, подобрени финансови резултати и ръст на пазарния дял. Дмитрий Лощинин, Изпълнителен директор и Президент на Луксофт коментира: „Тази сделка е доказателство, че нашата ангажираност да помогнем на клиентите си с революционни технологични решения е по-силна от всякога. Луксофт се гордее, че добавя стойност за клиентите си, като се фокусира върху техните технологични стратегии и изпълнението им“.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *