ALSO Holding навлиза в българския ИТ сектор чрез придобиване на местния ИТ дистрибутор Solytron

ALSO Holding навлиза в българския ИТ сектор чрез придобиване на местния ИТ дистрибутор Solytron

Швейцарската компания за хардуер и софтуер ALSO Holding придобива най-големия български ИТ дистрибутор Solytron. С придобиването ALSO си осигурява допълнително присъствие в развиващия се източноевропейски пазар. Сделката подлежи на регулаторни одобрения и изпълнение на заключителни условия, а финансовите параметри по нея не бяха оповестени.

Solytron е най-големият и най-успешен ИТ дистрибутор в България с пазарен дял от над 30%,  годишен оборот от 110 млн. евро и непрекъснат растеж през последните шест години. Solytron предлага голямо портфолио с продукти и решения от над 50 известни производители от цял свят. Компанията предлага компоненти за сървъри, съхранение на данни и видео наблюдение с цел изграждане на модерни корпоративни ИТ системи. Solytron предоставя консултантски и инсталационни решения, логистични услуги, хардуер и софтуер. Компанията има общо около 120 служители, като за периода 2011 и 2018 г. успява да увеличи продажбите си три пъти.

ALSO Holding е добре позната швейцарска компания, оперираща в 18 европейски страни, която предоставя хардуерни, софтуерни и платформени решения от над 550 големи технологични компании. За миналата година компанията реализира продажби на стойност около 9.2 млрд. евро. Придобивайки Solytron, ALSO ще има присъствие в почти всички пазари от Източна Европа, с изключение на Русия, с което се приближава все повече към плановете си да се превърне във водещ доставчик на пълно ИТ обслужване в Европа. Обемът на пазара, който може да бъде достигнат в тези страни, възлиза на стойност около 30 млрд. евро.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *