BlackBerry придобива компанията за киберсигурност CYLANCE в сделка за 1.4 млрд. щ. д

BlackBerry придобива компанията за киберсигурност CYLANCE в сделка за 1.4 млрд. щ. д

Базираната в Канада BlackBerry Limited, която сега е фокусирана върху софтуер и услуги за мобилни устройства, обяви придобиването на стартиращата калифорнийска компания за киберсигурност CYLANCE в сделка за 1.4 млрд. щ. д. платени изцяло в брой.

CYLANCE е платформа за защита на крайната точка, създадена да защитава срещу комплексни заплахи, използвайки изкуствен интелект. Платформата прилага изкуствен интелект, алгоритмични науки и машинно обучение в софтуера за киберсигурност, за да предвиди и/или предотврати както предвидими, така и неизвестни заплахи за фиксираните крайни точки.

Добавянето на технологичната платформа на CYLANCE като отделен бизнес елемент в BlackBerry ще допълни текущата им платформа UEM (Unified Endpoint Manager) и QNX бизнеса (Операционна система в реално време за Unix, насочена главно към пазара на вградени системи) и ще им помогне да развият наскоро обявената си платформата Spark – комуникационна платформа за сигурност от следващо поколение, предназначена за автономни автомобили. Придобиването ще превърне BlackBerry в единствената компания на пазара, доставяща цялостна платформа за киберсигурност със силна технология за предсказване.

„Ние вярваме, че добавянето на възможностите на Cylance към нашите предимства в сигурността, защитената мобилност и вградените системи, ще направи платформата BlackBerry Spark абсолютно необходима за реализацията на Enterprise of Things“, обяви Изпълнителният директор на BlackBerry Джон Чен в прессъобщение.

„Нашата висококвалифицирана работна сила в киберсигурността и лидерството на пазара в крайните решения от следващо поколение ще бъдат перфектно допълнение за BlackBerry, докато нашите клиенти, екипи и технологии ще спечелят незабавни ползи от глобалния обхват на BlackBerry“, каза съоснователят, Председател и Главен изпълнителен директор на CYLANCE Стюарт МакКлър.

Предвид необходимите одобрения от регулаторните органи и други формални процедури, сделката се очаква да приключи до края на февруари 2019 г.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *