Blackstone основава най-голямата логистична компания за недвижими имоти в Европа Mileway

Blackstone основава най-голямата логистична компания за недвижими имоти в Европа Mileway

Глобалният инвестиционен лидер в недвижими имоти Blackstone основава европейска логистична компания за недвижими имоти Mileway на стойност 8 млрд. евро, за да подкрепи електронната търговия и урбанизацията.

Mileway със седалище в Амстердам ще оперира близо 1 000 логистични активи, придобити от управлявани от Blackstone фондове за недвижими имоти през последните няколко години. Новосъздадената компания ще притежава най-голямото портфолио в Европа от така наречените “last mile” имоти. Имотите last mile са предимно стари, неизползвани сгради, разположени в различни части на градовете, използвани от търговците за електронна търговия за производство и съхранение на стоки. Тези имоти обикновено са разположени в близост до главни магистрали и мостове за по-бърза доставка до клиентите и отговарят на определени изисквания като съоръжения, състояние и размер. Използват се главно от компании като Amazon, а също и като кухни за доставка на храна от компании като Deliveroo.

Mileway се състои от около 1 000 имота, разположени в големи европейски градове във Великобритания, Германия, Франция, Испания, Холандия и скандинавските страни. Компанията притежава имоти с обща площ от над 9 млн. кв. метра и ще продължи да се разраства и на съществуващи и на нови пазари. Коментирайки сделката Емануел Ван дер Стихеле, изпълнителен директор на Mileway заяви „Ръстът на електронната търговия и урбанизацията засилват нуждата от по-бързи логистични решения. Mileway е най-доброто решение даващо достъп до градските пазари, ние сме уникално разположени да помогнем на бизнеса да съкрати сроковете за доставка, да увеличи клиентската си база и да се разшири географски. “

Blackstone е водещ собственик на логистични имоти в световен мащаб, с имоти в Северна Америка, Европа и Азия. От 2010 г. насам компанията е придобила около 740 млн. кв. метра логистични площи в световен мащаб.

Джеймс Сепала, ръководител на Blackstone Real Estate Europe, коментира сделката “Mileway е естествена еволюция на нашата европейска логистична стратегия, една от нашите най-дългосрочни инвестиционни стратегии, в която силно вярваме. Като най-голямата last-mile логистична компания за недвижими имоти в Европа, Mileway ще отговори на нарастващото търсене, свързано с електронната търговия, и ще улесни по-бързите срокове за доставка и растежа на малкия и големия бизнес. “

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *