BrightCap Ventures инвестира 900 хил. щ. д. в компанията за облачни услуги LucidLink

BrightCap Ventures инвестира 900 хил. щ. д. в компанията за облачни услуги LucidLink

Фондът за рискови инвестиции BrightCap Ventures инвестира 900 хил. щ. д. в LucidLink, която предлага облачни решения на компании, работещи с големи количества данни. Средствата ще бъдат насочени към увеличаване на пазарния дял и разширяване на мащаба на бизнеса. Тази инвестиция е част от втори кръг финансиране за компанията с общ размер от 6 млн. щ. д. Сред инвеститорите са големи играчи като BaseLine, Bain Capital и два бутикови фонда – S28 Capital и Fathom. От компанията канят BrightCap Ventures да участва във финансирането, като очакват фондът да им помогне с навлизането на пазара в Западна Европа, Великобритания и Израел.

Първият кръг инвестиции се състои през 2016 г., когато интерес към LucidLink проявява BaseLine Ventures на Стив Андерсън, който е част от списъка на американското издание Forbes за най-успешните рискови инвеститори в САЩ. BaseLine Ventures заедно с няколко бизнес ангели влагат в компанията общо 1.6 млн. щ. д.

LucidLink е създадена през януари 2016 г. от Георги Дочев и Питър Томпсън и е базирана в Сан Франциско, САЩ. Компанията разполага с 25 души персонал, от които 15 са развоен екип, позициониран изцяло в България. Компанията предоставя услуги в сферата на облачните технологии и съхраняването на файлове. Технологията на LucidLink решава фундаментален проблем като позволява прехвърляне на големи обеми постоянно обновяващи се данни без да ги съхранява на локално устройство. По този начин се осигурява бърз достъп до големи масиви данни от облака, като клиентите могат да качат информация в облака и тя да бъде ползвана в същото време от друго място от друг служител. Решението е изцяло софтуерно и е насочено към бизнеса. Клиенти на LucidLink са компании от медийния, финансовия, здравния и развлекателния бранш, както и подразделение на американското правителство.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *