Broadcom купува софтуерна компания месеци след неуспешен опит за враждебно придобиване

Broadcom купува софтуерна компания месеци след неуспешен опит за враждебно придобиване

Broadcom, крупен производител на полупроводници, обяви придобиване на CA Technologies – базирана в Ню Йорк компания за софтуерни решения.  Сделката оценява стойността на акциите на 18.9 млрд. щ.д, а стойността на компанията – на 18.4 млрд. Според условията на сделката, акционерите на CA Technologies ще получат премият от 20% спрямо цената на акциите от 11 юли, 2018 г. Сделката е обявена едва няколко месеца след като администрацията на Президента Доналд Тръмп блокира Broadcom от враждебно придобиване на Qualcomm, производител на хардуер.

Broadcom е глобален доставчик на чипове за компании, опериращи на пазарите за кабелни и безжични услуги, хранилища за корпоративни данни (enterprise storage), както и за индустриални предприятия. Портфолиото на компанията включва телекомуникационни решения: телевизионни приемници, устройства за безжичен интернет, базови станции за радио комуникация, както и съоръжения за съхранение на данни. Сделката ще допринесе за продуктова диверсификация.

„Тази транзакция представлява е важна стъпка към постигане на целта ни – да бъден една от водещите компании, предоставящи инфраструктура за телекомуникации. Със своята голяма потребителска база и широка франчайз мрежа, CA е добре позиционирана на растящия и фрагментиран пазар на инфраструктурен софтуер и ще подсили нашето портфолио от технологични решения. Възнамеряваме на подсилим франчайз мрежата, за да отговорим на растящото търсене за инфраструктурен софтуер,“ каза Хок Тан, Изпълнителен директор на Broadcom.

Транзакцията се очаква да бъде завършена през 2018 г., при условие, че получи одобрение от акционерите на CA Technologies и органите за защита на конкуренцията в САЩ, ЕС и Япония.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *