Broodstock Capital инвестира в Норвежката компания за следене и контрол на морското здраве Åkerblå

Broodstock Capital инвестира в Норвежката компания за следене и контрол на морското здраве Åkerblå

Базираният в Норвегия инвеститор в морски храни, Broodstock Capital, придобива 50% в норвежката компания за следене и контрол на морското здраве – Åkerblå. Според прессъобщението от 1 февруари 2019 г., инвестицията на Broodstock се състои от комбинация от придобиване на акции и осигуряване на нов дялов капитал. Broodstock и настоящите собственици са набрали общо 2 млн. евро нов капитал за Åkerblå. Консултант на продавача по сделката са партньорите на SORTIS от мрежата на Globalscope M&A Advisors, Impello Management AS – независима консултантска компания, която предоставя консултации, стратегически и финансови услуги в областта на сливанията и придобиванията.

Åkerblå е единствената компания в света акредитирана за контрол на здравето на рибите. Компанията предоставя консултантски и сертификационни услуги, технически операции и операции, свързани с околната среда, предимно за компании, занимаващи се с рибовъдство. Åkerblå предоставя услуги и на оператори на лодки, обслужващи кораби, фармацевтични компании, институции в областта на научните изследвания и образованието, както и органи от обществения сектор. Извън Норвегия компанията оперира в Исландия, Канада и Испания. Инвестицията на Broodstock ще даде възможност на Åkerblå да доразвие и дигитализира своя отдел за развойна дейност, както и услугите и системите си. Международната дейност на Broodstock ще позволи на Åkerblå да навлезе в нови пазари, което ще увеличи международното присъствие на компанията.

Broodstock Capital се фокусира върху инвестиции в малки и средни предприятия в сектор морска храна и по-специално доставчици на риба. Компанията е активен инвеститор, осигуряващ капитал, контакти и финансов и стратегически опит с цел засилване на конкурентните позиции и рентабилността на компаниите. Според Симен Ландмарк, партньор в Broodstock Capital “Компанията непрекъснато се разраства година след година и ние сме горди да станем нейни съсобственици. Инвестицията в Åkerblå представлява същината на инвестиционната стратегия на Broodstock Capital.“

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *