Carlsquare, партньор на СОРТИС, съветва KAP AG за продажбата на It-novum GmbH на Allgeier SE

Carlsquare, партньор на СОРТИС, съветва KAP AG за продажбата на It-novum GmbH на Allgeier SE

Немският борсово търгуван индустриален холдинг KAP AG („KAP“), подписа споразумение за продажба на 100% от акциите на it-novum GmbH, дивизията им занимаваща се с IT трансформация, на Allgeier SE.

Основана през 2001 г., it-novum днес е водещата IT консултантска компания за бизнес решения с консултации на немскоговорящите пазари. Фокусът им е върху интеграцията на open source към closed source и разработването на комбинирани решения и платформи. С ISO 9001 сертификацията си, it-novum е една от малкото компании, които застават зад качеството на всеки направен продукт със системата си за осигуряване на качеството.

Allgeier SE е една от водещите IT компании за дигитална трансформация: Бързо развиващата се група със седалище в Мюнхен има голямо портфолио от продукти, предоставяйки на своите клиенти всички нужни инструменти за успешна дигитална трансформация, гарантираща бъдещ успех. Allgeier предлага на своите 2000+ клиенти софтуерни услуги, разработване на софтуер от висок клас и решения за бизнес ефективност в подкрепа на цифровизацията и трансформацията на критични за бизнеса процеси.

KAP AG е индустриална холдингова група в средно-високия сегмент на пазара, която предлага възможности за разработване на пазарни ниши. KAP AG се фокусира върху четири различни сегмента: проектирани продукти, гъвкави филми, повърхностни технологии и прецизни компоненти. В момента групата има 29 локации и около 2300 служители в 12 държави. Акциите на KAP AG са регистрирани на Регулирания пазар на Франкфуртската фондова борса (Prime Standard, ISIN DE0006208408). Цената на сделката не беше публично обявена.

Eckehard Forberich, член на управителния съвет на KAP AG заяви: „Убедени сме, че it-novum ще бъде много добре интегриран в Allgeier SE за да се развива оптимално. Бихме искали да благодарим на ръководството и всички работници в it-novum за тяхната мотивация, с която те имаха решаващ принос за успеха на групата KAP през последните години. Carlsquare осигури сътрудничеството между всички участващи, така че да осигури идеалния партньор за следващата фаза на растеж на it-novum в лицето на Allgeier SE. С успешната продажба на сегмента IT / услуги, ние постигнахме важен етап в нашата средносрочна стратегия. За групата KAP в момента има все по-атрактивни възможности за сливания и придобивания за нашия индустриален сегмент на пазара, които ние възнамеряваме да експлоатираме скоро. “

 

ЗА KAP AG

KAP AG е индустриална група със стратегия да се възползва от пазарни ниши с дългосрочен потенциал за растеж. Тяхната експертиза е в създаването и развитието на индустриални сегменти с висок марж във високо-специализирани пазари. Като сравнително голяма индустриална група те се концентрират предимно върху сходни компании за развити предприемачи с големи идеи и потенциал.

ЗА Allgeier SE

Allgeier SE е една от водещите IT компании за технологична трансформация на бизнеси. Със стратегия за растеж, насочена към иновациите и бъдещите тенденции, както и интегративен предприемачески модел, Allgeier използва възможностите на дигитализацията, за да помага на клиентите си. Allgeier предлага на своите клиенти цялостно портфолио от решения и услуги на едно място. С изключително гъвкав модел на доставка, Allgeier покрива цялата гама от IT услуги. Силните бази в Индия и Китай осигуряват гъвкавост и лесен растеж независимо от мащабите на клиентите.

ЗА CARLSQUARE

Carlsquare е инвестиционна банкова фирма – партньор на СОРТИС – с офиси в Германия, Обединеното кралство, Швеция и Дания, която подкрепя компаниите и техните акционери в изпълнението на стратегическите им цели. Това са управлявани от собствениците и водещи на пазара предприятия, бързо растящи стартиращи фирми с иновативни технологии и бизнес модели, но също така и инвеститори в рисков капитал / дялов капитал, и корпорации, които искат да реализират растеж и да увеличат стойността на бизнесите заедно с предприемачите. Carlsquare е член на Globalscope Partners.

 

ЗА СОРТИС ИНВЕСТ

СОРТИС Инвест е бутикова инвестиционно-банкова компания, базирана в София, България, част от СОРТИС Груп. Тя е член на Globalscope Partners, глобално семейство от 55 независими консултантски компании за сливания и придобивания в 46 държави, с екип от над 650 професионалисти и повече от 10 000 завършени сливания и придобивания, и сделки за частни капиталови инвестиции по целия свят. СОРТИС Инвест съветва компаниите по въпроси, свързани с оценяването и финансирането, както и при финансовото моделиране на бизнес казуси. СОРТИС Инвест има широка партньорска мрежа и дългогодишен опит в областта на корпоративните финанси, сливанията и придобиванията.

СОРТИС Инвест консултира клиенти в различни сектори, включително телекомуникации, медии и технологии (TMT), финансови услуги, храни и напитки, науки за живота, химическа промишленост, образование, отбрана, производство, енергетика, минна дейност, транспорт и логистика, хотелиерство и недвижими имоти.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *