Cisco Systems Inc придоби френския доставчик на индустриална киберсигурност Sentryo SAS

Cisco Systems Inc придоби френския доставчик на индустриална киберсигурност Sentryo SAS

Американската компания Cisco Systems Inc обяви придобиването на базираната във Франция компания предоставяща киберсигурност услуги за индустриалния сектор, Sentryo SAS. Предвид регулаторните одобрения и изпълнението на заключителните условия, сделката се очаква да приключи до края на октомври 2019 г. Финансов консултант в сделката е партньорът на SORTIS в мрежата на Globalscope M&A Advisors, Silverpeak – компания, занимаваща се с инвестиционно банкиране главно в технологичния сектор.

Основана във Франция през 2014 г., Sentryo SAS е компания осигуряваща видимост и сигурност на устройства, свързани в мрежи на индустриални системи за контрол (ICS). Компанията предоставя услуги за улавяне на заплахи и аномалии в реално време навлезли чрез свързаните с интернет индустриални мрежи (Industrial Internet of Things). Платформата на Sentryo, ICS CyberVision, използва изкуствен интелект и машинно обучени алгоритми, за да осигури на инженерите, отговарящи за контрола, пълна видимост над цялото оборудване, свързано в мрежата. Платформата може да анализира заплахи и да контролира сигурността на инфраструктурата на компанията, съхранявайки информацията в персонализирани табла за управление. По този начин е осигурен пълен достъп на ОТ (хардуер) и ИТ (софтуер) мениджърите, който им позволява заедно да управляват сигурността на инфраструктурата на компанията.

Cisco Systems Inc е глобалният лидер в решенията за ИТ, мрежи и киберсигурност. Компанията произвежда, разработва и продава хардуери, телекомуникационно оборудване и други високотехнологични услуги и продукти по целия свят. В началото на тази година двете компании, Cisco и Sentryo, работиха заедно обединявайки един от продуктите на Sentryo, Edge Sensor, с индустриалния мрежов хардуер IOx на Cisco. Чрез придобиването на Sentryo, Cisco ще може да осигурява на контролните инженери по-добра видимост на всички устройства в мрежата с цел оптимизация, улавяне на аномалии и по-добра защита.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *