CJ CheilJedang придоби две марки за замразени храни, американската Kahiki и немската Mindfrost

CJ CheilJedang придоби две марки за замразени храни, американската Kahiki и немската Mindfrost

Следвайки целта си да се превърне в глобален бранд, южнокорейския гигант в хранителния бизнес CJ CheilJedang Corp. придоби американската компания Kahiki Foods, както и германската Mainfrost. Двете транзакции са вече завършени, като финансови детайли за тях не са оповестявани.
Стратегията на CJ CheilJedana има за цел да засили конкурентоспособността на фирмата в световния хранителен бизнес и да разшири възможностите й на пазарите в Северна и Южна Америка. С придобиването на Kahiki Foods компанията вече притежава четири линии за производство на хранителни продукти в САЩ – две на изток, една на запад и Kahiki Foods в централния регион. От друга страна, Mainfrost се очаква да помогне на корейската компания да разшири присъствието си в Европа.
Базираната в Охайо Kahiki Foods е бързоразвиващ се производител на храни, продаващ замразена азиатска кухня в почти 20 000 магазина в САЩ. Основана през 1961 г., компанията е отчела 56,5 млн. щ. д. продажби миналата година. „С допълнителната подкрепа и ресурси на една глобална компания за хранителни продукти, наистина можем да ускорим утвърждаването на нашата популярна търговска марка в динамично развиващата се категория на замразените азиатски храни“, каза Мартин Кели от Kahiki Foods.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *