Dapper Labs, разработчик на блокчейн приложението CryptoKitties, получава 15 млн. щ. д. финансиране, ръководено от рисковия фонд на Rockefeller

Dapper Labs, разработчик на блокчейн приложението CryptoKitties, получава 15 млн. щ. д. финансиране, ръководено от рисковия фонд на Rockefeller

Dapper Labs, компанията, която стои зад първия и най-успешен потребителски блокчейн продукт в света CryptoKitties, набра 15 млн. щ. д. финансиране, ръководено от Venrock, компанията за рисков капитал на семейство Рокфелер, с участието и на GV (преди Google Ventures) и Samsung NEXT. Във финансирането участваха и съществуващите инвеститори в Dapper Labs, включително Andreessen Horowitz, Union Square Ventures, Digital Currency Group и други. Към днешна дата Dapper Labs е получила инвестиции общо за 27.85 млн. щ. д.
Новото финансиране ще помогне на Dapper Labs да разшири услугите си в локален и глобален мащаб. Според прессъобщение, компанията планира създаването на дъщерно дружество в САЩ, ръководено от бивши мениджъри на Unity и Disney, а за офиса в Канада ще бъдат допълнително наети специалисти от Ubisoft, EA Sports, Amazon, ESPN, Hasbro и Zynga. Инвестицията ще ускори и изграждането на инфраструктурата, необходима за привличане на масови потребители към блокчейн.
Базираната в Канада Dapper Labs стартира CryptoKitties през ноември 2017 г. Ethereum-базираната игра е едно от водещите децентрализирани приложения (DApps) и е най-използваното приложение за блокчейн в световен мащаб, извън търговията с криптовалута. На платформата са регистрирани повече от 3.2 милиона транзакции на стойност десетки милиони долари. Играта се диференцира, като не използва ICO-модела за финансиране, а вместо това предлага продукт прилагащ блокчейн в област различна от криптовалутите. Фокусирайки се върху игри и развлечения, CryptoKitties привлече напълно нови масови потребители към блокчейн пазара.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *